• Uncategorized
Uncategorized 24/06/2023

Hoe zet ik mijn eigendom in het beste daglicht?

Hoe zet ik mijn eigendom in het beste daglicht?

1. Opgeruimd staat netjes!

Na een grondige poetsbeurt beginnen we uiteraard met het opruimen van de woning. Haal alle prulletjes alvast uit het zicht en berg onnodige zaken reeds op (zo verloopt uw verhuis later ook weer wat vlotter, win win situatie!). Probeer ook zoveel mogelijk persoonlijke zaken uit beeld te halen zoals familiefoto’s en eventuele spullen van huisdieren. Dit leidt namelijk af en kunnen bijvoorbeeld mensen die niet zo fan zijn van huisdieren doen afknappen. Less is more!

Om uw eigendom er echt te laten uitspringen kiezen wij er graag voor om een woningfotograaf in te schakelen van Zibber. Zij hebben een handige checklist om je alvast te helpen met het opruimen van je woning. https://zibber.cloud/checklistbe.pdf

2. Let it shine!

Het spreekt voor zich: zet je eigendom letterlijk in het beste daglicht! Alle gordijnen open, rolluiken omhoog, spulletjes van de vensterbank,… Natuurlijk daglicht zorgt steeds voor de beste foto’s. En laten we eerlijk zijn, wie wordt er nu niet gelukkig van een beetje zonlicht? Zijn de ramen al een tijdje niet meer gepoetst? Dan is dit het perfecte moment!

3. Geurmarketing

Het is zo dat onze reukzin het sterkst ontwikkelde menselijk orgaan is. Het heeft namelijk een directe verbinding met een deel in ons brein dat verantwoordelijk is voor emotie en gevoel. Wat wil dit dus zeggen? Het is nooit een slecht idee om het eigendom goed te verluchten en eventuele extraatjes toe te voegen zoals bijvoorbeeld enkele geurkaarsjes. Zoals ik al eerder zei: het is het sterkst ontwikkelde orgaan, overdrijf hier dus zeker niet in!

4. Maar wat nu als mijn eigendom onbewoond is?

Stel dat u een appartement hebt gerenoveerd en het staat volledig klaar om te verkopen. Alles ziet er tip top uit: kwaliteitsvolle materialen, witte muren,… Alleen kan dit soms een beetje ‘leeg’ aanvoelen. In dit geval kiezen wij er vaak voor om uw eigendom te laten bemeubelen door een professional. Zo krijgen potentiële kopers toch een beter idee van de ruimtes.

Alvast heel veel succes gewenst!