27/01/2024

De Messenwinkel

De Messenwinkel

Naast een rijke geschiedenis schuilt er achter de charmante gevel van De Messenwinkel een nog groter aanbod, tal van passie én ontzettend veel kennis van zaken.

Lang, lang geleden… toen de dieren nog spraken, meer bepaald in 1546, werd er een huisje gebouwd in hartje Antwerpen in opdracht van de zusters van het Sint-Elisabeth gasthuis. Dat charmante huisje voor de nog bestaande kapel uit 1325, staat nu bekend als De Messenwinkel (of De Koordenwinkel zoals de winkel vroeger genoemd werd) op het gezellige Mechelseplein.  Jaren gingen voorbij en de winkel had reeds verschillende invullingen gekregen tot er in 1864 koorden en touwen verkocht werden. Op het Mechelseplein werden goederen van de haven overgeladen op karren voor transport naar Mechelen en Brussel, waar de werkmannen koorden en touwen voor nodig hadden. De naam De Koordenwinkel was geboren en sindsdien bleef de uitbating ervan steeds in dezelfde familie. Ondertussen wordt de winkel reeds 5 generaties van moeder op dochter doorgegeven tot 2022 want de zesde generatie gaat over van moeder op zoon, Joannes, een werkelijke primeur!

Tegenwoordig is de ‘oude koordenwinkel’ een echte coutellerie geworden met de meer toepasselijke roepnaam De Messenwinkel. Ze verkopen naast klassieke scheermaterialen ook geweldige keukenmessen voor professionelen en gedreven kookliefhebbers, slijpmateriaal, scharen van hoge kwaliteit, Zwitserse zakmessen, kurkentrekkers, nageletuis, toilettassen, enz.

Wist je dat ze ook uitgegroeid zijn tot dé specialist in Laguiole en Aubrac messen. Zo houden ze elk jaar in september een jaarlijkse Laguiole dag, waarop unieke Laguiole messen worden voorgesteld. Neem zeker een kijkje in de webshop of spring zeker eens binnen om de hele collectie te bewonderen!

De Messenwinkel

Mechelseplein 7 te 2000 Antwerpen

Messenwinkel.eu