16/06/2023

Pakt

Pakt

Stadstuinieren
op eenzame hoogte

De broers Ismail en Yusuf vielen in 2006 als een bakseen (pun intended) op een oud pakhuizencomplex bij het voormalige militair hospitaal in wat nu het ‘Groen Kwartier’ heet. Die naam heeft trouwens heel wat te maken met de inspiratie die Ismail en Yusuf er brachten. Want ze toverden de pakhuizen in puur New Yorkse stijl om tot een geheel eigen microcosmos in de stad, doorspekt met daktuinen en groene binnenpleintjes.

Vandaag kent elke Antwerpenaar PAKT als een verborgen parel die een inspirerende thuis biedt aan tientallen creatieve en circulaire ondernemers, maar ook aan chefs, brouwers, barista’s, koffiebranders, sportliefhebbers en zelfs hobbytuinders.

Dankzij het unieke stadslandbouwproject van 1800 m2 bovenop de daken van de oude pakhuizen kweken een honderdtal enthousiaste ‘dakboeren’ als coöperant hun eigen groenten, fruit en kruiden, en dat met een fenomenaal uitzicht op de stad. Daarnaast zijn de dakhuisjes ook in gebruik als unieke locatie voor tal van workshops en evenementen, met duurzaamheid als rode draad.

PAKT Antwerpen
bij Ismail en Yusuf
Lamorinièrestraat 161 B1 / Regine Beerplein 1
2018 Antwerpen